fredag 28 mars 2008

På spaning

Storebror och lillebror i trappan. Nu tittar dom på mig, men annars brukar dom sitta och spana ut genom det lilla fönstret. Man ser en brun fönsterkarm längst upp till vänster bakom trappräcket.
Notera den makalöst snygga tapeten i bakgrunden (host, host) ett påbörjat projekt som inte blivit slutfört än. Efter att ha fixat 2 sovrum, badrum, vardagsrum, matplats i köket plus ett garagetak på ca 6 månader, så var all inspiration som bortblåst. Nu väntar vi på att den ska komma tillbaka ;-D

Bus-Noken

Jaha, så har världens snällaste valp hittat på sitt första bus. Han drog i gardinen, 2 gånger t.o.m!!! Jösses, hur ska detta gå 1 bus på 2 veckor ;-D Jag antar han kommer att ta igen det sen...

onsdag 26 mars 2008

Nokia 11 veckor


Här kommer fler bilder igen :-D vår kamera går varm just nu. Tyvärr är det inte någon lyxkamera precis, så kvaliten blir därefter. Suddigt, konstiga färger m.m, men det får ni stå ut med.

tisdag 25 mars 2008

Gammal film

En film från när Gråbo var valp. Filmen väcker många minnen till liv, klarar inte av att skriva mer just nu. Det går inte en dag utan att jag tänker på dig Hassel, saknar dig så oändligt mycket!!!

Bus med leksak

Kolla in denna, här är beviset för att Nokia visst kan busa!!! Okey, jag erkänner då, han är inte speciellt busig av sig ;-D Han är en liten tjuren Ferdinand, som gärna sitter vid södergaveln i solen och knaprar på en pinne.

Nokis springer fort

Kärt barn har många namn. Här är några av dom Nok-nok, Nokis, Noken, Noki. Fler lär väl komma. Gråbo kallades som valp för Plupp, Plutten, Pluttis, Pluddi-lutt osv.

måndag 24 mars 2008

Mera bus

Ännu en film med bus. Kolla in slutet, det är extra kul!!!

söndag 23 mars 2008

Nokia på trappan

Nokia i solen


Påskfirande i Malmö

Hundarna slappar i mammas vardagsrum

Matte har famnen full

Påskmiddag

Nils tittar på tv med kikare

Krister får pussar av Gråbo

Mmmm, choklad i massor


Två trötta hundar

fredag 21 mars 2008

Liten piraja

Nokia 10 veckor

Lillkillen växer så det knakar, men tog ändå några uppställningsbilder igår för skojs skull. Det är kul att gå tillbaka senare och se hur dom utvecklas från vecka till vecka. Nokia är väldigt lugn och snäll att hantera, han är en riktig myspysare som finner sig i det mesta. En bit skinka framför nosen och han stod som ett ljus. Det är stor skillnad från när han busar med Gråbo. Då är han inte stilla många sekunder. Dom far runt som två gummibollar i huset. Tack o lov tar det på krafterna och mesta tiden går fortfarande ut på att sova.

måndag 17 mars 2008

Gråbo och Nokia busar


Här kommer en liten film på killarna när dom busar. Det är jättesvårt att ta foto, eftersom dom rör på sig hela tiden och det blir ofta suddigt. Gråbo är en väldigt duktig och tålmodig lekfarbror och man kan titta hur länge som helst på dom tillsammans. Dom är även väldigt söta när dom sover :-D

söndag 16 mars 2008

Utevalpar

Liten söt Gråbo valp. Tänk så fort tiden går...

Lille Nokia ute i "stora världen" dvs vår trädgård

Buskillarna



Gråbo och Nokia busar. Liten men tuff är en bra beskrivning på vår nykomling. Han har en härligt framåt "Här kommer jag" attityd samtidigt som han gärna sitter i knät o gosar. En mysig kille på alla sätt och vis och helt klart även Gråbos nya favorit.

lördag 15 mars 2008

Fler bilder på sötnosen


Äntligen här!!

Här är han, killen som valde MIG till sin matte... För ett par veckor sen var jag, Annelie och Mathias och tittade på valpar. Det tog inte många sekunder förrän denna kille klättrat upp i min famn och där tänkte han stanna. Ja, så blev jag med valp. Underverket heter Play A While Nokia och han kommer att kallas Nokia. Tusen Tack Henrik för denna ljuvliga kille!!!

fredag 14 mars 2008

Dessa fantastiska män...

vad skulle vi göra utan dom? Det jag nu ska berätta kommer att låta hur knäppt som helst, men det hela är alldeles sant!! Idag när jag var ute med Gråbo så började det regna och jag blev dyngsur. Väl hemma bytte jag kläder och drack lite kaffe för att få upp värmen. Efter ett tag kände jag mig fortfarande frusen och bestämde mig därför för att elda i spisen. Jag förberedde med tidningstussar och tändved. Det började brinna på bra och jag skulle slänga in några vedträn. Precis när jag sticker in handen dyker ett HUVUD upp!!!! Jag stirrar på en näbb och ett par runda ögon i några sekunder, sen SKRIKER jag. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHH.

Anders som är i källaren kommer rusande, han trodde väl minst att jag stod öga mot öga med en mördare.
-Där är nån, skriker jag och pekar på spisen. Han tittar misstänksamt på mig och spisen.
-Nä, säjer han det kan det inte vara.
-JO! skriker jag och han försökte bita mig i handen.

Stackars krake, kanske inte helt underligt att han försökte försvara sig med tanke på att han var ganska nära döden. Om det var någon som borde frukta för sitt liv i det ögonblicket, så var det nog kajan.

Jaha, vad hände sen. Jo, Anders fick släcka brasan och lirka ut kajan ur kanalen. Jag ville inte se på, jag mådde illa och var skakig i benen. Nu är den begravd under nån buske utanför trädgården. Sen eldade vi i spisen, så alla ev. rester skulle försvinna. Förstår ni nu alla tjejer, hur värdefulla killar är som tar hand om sånt här. Jag hade inte klarat av det själv och därför är jag tacksam att jag har en sån snäll man!!!

lördag 8 mars 2008

Se upp för farliga namn!

Igår var min mamma och bror hos oss. Vi satt och myste i soffan och fikade. På Tv-n var det Postkodmiljonären. Så dök frågan upp vilket år som Tjernobylkatastrofen inträffade. Min bror trodde stenhårt på 1983, men det visade sig vara fel. Rätt år skulle vara 1986 (kvinnan som fick frågan visste inte, utan hoppade av och tog pengarna istället och tur var det!) Min bror fortsatte envisas om årtalet och studsade upp till datorn för att kolla. Han hittade då en intressant sida!
http://hem.bredband.net/b572399/Tjernobyl/Tjernobyl.htm

I inledningen står det så här: Tjernobyl är en 800 år gammal stad. Tjernobyl är ryska och betyder gråbo, en malörtsliknande växt.

Hrm! och jag som trodde jag döpte min lilla söta hund efter en oskyldig växt. Nu ses plötsligt ett samband med världens värsta kärnkraftsolycka!! Jag kanske borde döpa min nästa hund till något mer garanterat oskyldigt som Molle eller varför inte Kompis??

tisdag 4 mars 2008

Vinter - i några timmar

Utsikt från arbetsrummet

Trädgården i morgonljus

På promenad i skogen


En hare skuttar över vägen

Gråbo njuter av solen. Härligt!!!

Plötsligt kommer haren tillbaka, Gråbo tror knappt sina ögon

Skuttiliskutt i full galopp mot oss

Gråbo på vägen hem

måndag 3 mars 2008

Bilder från dagens promenad

Anders hage med sina "evighetsträd", 100-åriga gamla ekar

Gråbo älskar att klättra på gamla stammar

Vackra ån som sakta slingrar fram

Fler klätterbilder

Härliga marker att ströva i

Gråbo är inte rädd för att skita ner sig


Min fina Grå

söndag 2 mars 2008

Födelsedag m.m

Det har varit väldigt dålig med uppdatering från min sida senaste tiden. Till viss del beror det på att det inte hänt så fasligt mycket. Till viss del beror det på att vissa andra (inga namn ;-D) redan bloggat om det roliga som hänt tex Spa-helg, valp-resa. Här kommer i alla fall lite news.

Igår var vi i Malmö och firade min lillebror. Ja, inte för att han är så liten längre, fyllde ju 30, men hur som helst så är han ändå min ”lille” bror. Vi åt smörgåstårta, mumsigt. Jag hade köpt tuggisar till hundarna och det hade även min bror gjort, så det blev fest för dom också. Anders var inte med för han satt i juryn på musikhögskolan hela dagen. Det var intagningsprov, så han satt och lyssnade på en massa musiker av varierande kvalitet. Lite som Idol, fast utan spydiga kommentarer. Här får juryn inte röra en min eller kommentera någon sökande, utan dom sökande får bara ett brev hem sen som berättar hur det gått.

Träningen på gymet i Sjöbo fortsätter. Det känns bra och träna en gång i veckan, fast några jätteresultat har inte synts än. Förra veckan blev det dock lite mycket armträning, vilket resulterade i 2 dagars grym träningsvärk i armarna, så någon muskel hade fått jobba.

Smörgåstårtorna

Alla är glada att det snart serveras

Man blir trött av kalas, tur att det fanns en mysig säng