söndag 30 januari 2011

Lite tillägg

Glömde skriva att täckena från Granngården inte är av Whippetmodell. De är därför ganska stora och pösiga (hänger ner mycket på sidorna) och det kommer ganska mycket kiss på insidorna av täcket där bak. Det är ett stort minus för mig, men som tikägare inget man behöver tänka på. Fördelen är ju att det verkligen skyddar hunden och som jag skrev innan så är det ett tjockt och varmt täcke som jag gillar trots alla minus :)

Fick en kommentar angående priser och ja, de är ingen hemlighet, det står på respektive hemsida som jag länkat till, men gör väl en snabb summering ändå.

Granngården ca 200 kr (minns inte summan exakt)
Pompecas 250 kr
Torshammarens 350 kr
Burnt Sienna 450 kr
Kerstin 550 kr

Frakt tillkommer med ca 40-50 kr per täcke (pga det går som skrymmande gods)

Det skiljer sig en del i pris, men så är täckena också ganska olika varann. Dels beroende på material men även modell.

Halsband

Ett jättefint halsband som jag beställt av Linnea Sandstedt Det var svårt att få till bra bilder som gjorde halsbandet rättvisa, först är Leo modell, sen Mascot. Det är måttsytt och sitter helt perfekt! Kanske inte ett halsband man har till vardags i skogen, men så fiiint :)



Nån sorts sammanfattning av täckena

Jag fick hjälp att ta lite bilder idag. Hundarna var precis hemkomna från en lång prommis med lösspring, så de var hyfsat möra :) Vi lyckades ta bilder på 3 av täckena, det finns 2 modeller till och dessa kommer i ett senare inlägg. Det är täcken från Kerstin (som är beställda, men som inte kommit än) och från Lisa (Burnt Sienna) där jag köpt till fler täcken med snöflingor.

Först ut blir täcken från Granngården (Hansbo)


Rejäla och varma täcken gjorda av yttertyg liknande bävernylon, fast som andas. Enligt produktbeskrivningen: "600 denier kraftigt tyg. Specialkonstruerat snabbtorkande tyg med andasfunktion ger lagom temperatur i alla väderlekar. Tyget har effektivt skydd mot vind och vatten samtidigt som det släpper ut fukten. Detta håller din hund varm och nöjd" Varför täcket andas? En fördel om man sätter på täcket på en redan blöt hund! Alla sömmar är tejpade.
Min egen bedömning: Verkligen robusta täcken som håller för lek (kan vara på när hundarna är lösa utan problem) De verkar också vara otroligt varma och sköna. Impregneringen höll väldigt dåligt, ska hålla 10-15 tvättar, men redan efter 2 märkte jag en försämring. Numera kör jag i lite flytande impregnering vid varje tvätt. Tyget har även dragit sig på vissa ställen. Vet ej varför? men det verkar som att ytter och innertyg krympt olika mycket. Jag vet även att Mia köpt likadana till sina whippets och de fick blödande skavsår på frambenen. Banden var enligt henne vassa. Detta är dock inget jag märkt av på mina.



Grabbarna i sina fina och färgglada täcken från Marie (Kennel Pompecas)
Jättefina täcken som man blir glad av :) De finns i en mängd olika färger och mönster och är så pass billiga/prisvärda att man lätt kan unna sig flera stycken. De är sydda i enkel fleece, så är inte de allra varmaste, men de räcker gott och väl. Eftersom de har magplatta tycker jag de ger ett bra skydd ändå. Användbara i princip hela året förutom de absolut kallaste dagarna. Riktiga favoriter som används varje dag!



Dessa täcken kommer från Yvonne Brandt (Kennel Torshammarens) och är regntäcken i nylon med teddyfoder. De är inte heller speciellt tjocka, men passar kanon ruggiga dagar när det blåser och regnar småspik (så som vintrar brukar vara i Skåne) De knäpps med ett enkelt band och spänne under magen och jag som är hanhundsägare säjer TACK! för den lösningen. (Inget onödigt tyg som det hamnar kiss på) De har inte magplatta, men jag upplever ändå dem som skyddande för täcket spänns åt bra av bandet, så även magen får skydd. Svårt att beskriva i text.
I nästa inlägg kommer som sagt lite mer om de andra två modellerna. Hoppas ni läsare har fått lite tips :) Jag gillar alla modellerna jag köpt för de passar för olika sorters väder och årstider.

måndag 10 januari 2011

Täcke-test del 2

detta täcke kommer från Marie Eriksson (kennel Pompecas) och passar Leo perfekt :) Det är sytt i fleece och har magplatta. Kragen kan fällas upp och fästas med kardborre. Även detta täcket är suveränt och det märks att de som själva har whippets och syr vet vad de pysslar med. Jättebra service och snabb leverans härifrån också.

från sidan
framifrån med kragen nerfälld

framifrån med kragen uppfälld

Grattis Nokia och syskonen i Finska kullen!

HIPP HIPP HURRA FÖR VÄRLDENS BÄSTA NOKIA SOM FYLLER 3 ÅR IDAG!!!

Nokia i full fart :) Trots att han är "äldst" i gänget är han alltid den som springer mest, längst och snabbast.

Tänk, jag tycker det var alldeles nyss han var så här liten.....

Grattiskramar till syskonen Våga, Tintin, Miki, Mira, Philip, Fasu och Cato

lördag 8 januari 2011

Finska kullen

Redan förra sommaren i Vilsta föddes ideén till en gemensam annons för Finska kullen, då flera av oss ägare fått fin kontakt med varann och vi tyckte det skulle vara trevligt att göra något ihop. Även Henrik och Mona nappade på att vara med. Jag och Sara Forsvall tog oss an uppgiften att knåpa ihop en Julannons till Whippetbladet och här är resultatet :) och ja, jag vet att julen är över och jag vet också att de flesta redan har sett annonsen i whippetbladet, men för er övriga som inte sett den, bättre sent än aldrig ;)


OBS! bilden är klickbar för att se annonsen i större format!

Summering 2010

ska här försöka sammanfatta året när det gäller utställningsbiten. Även 2010 ställde jag ut relativt sparsamt, 11 st utställningar blev det, precis som året innan :)

Nokia fick sitt svenska championat och hamnade på en sjätte plats på listan över årets whippethanar i Sverige. Lite roligt är att han var på sjätte plats även 2009 och med nästan exakt samma poäng!!! (163 poäng resp 164 poäng) Snacka om att gå jämt och bra :) Nokia ställdes även 2 ggr i Danmark, dels på Världsutställningen i Herning där han fick excellent och var utplockad i sin klass, men inte placerad. Dels på Vinthundsklubbens uställning i Gilleleje där han blev BH-2 med CERT och DANSKT CHAMPIONAT!

Leo har visat framtassarna med ett flertal klassvinster och BIM-unghund på SvVK södras utställning i Laröd, men har inte riktigt nått hela vägen fram till någon BH-placering än. Han har blivit placerad samtliga gånger i sin klass och på 12 uställningar fått 6 CK och 3 HP (3 släta ettor) Även Leo var med på Världsutställningen och fick excellent.

Mascot har endast visats ett fåtal gånger, då jag tycker att en valp ska få ta det lugnt och bara åka med som träning lite då och då. Han var tvåa i sin klass både i Sofiero och Laröd, samt trea i Köping, med HP samtliga gånger. I Växjö var han oplacerad (13 valpar). Även i år kommer han att visas sparsamt.

Leo på bordet, bilden är tagen av Annelie Nilsson på Svenska whippetklubbens utställning i Tånga Hed 2010. Leo blev placerad som fyra med HP i unghundsklassen under den välkända Irländska whippetuppfödaren Felicity Thomson (kennel Barnesmore)

Täcke-test

Gör ett försök att väcka liv i min i det närmaste stendöda blogg =)

Nytt år=nya planer och en av dem är att testa några whippettäcken. Jag har letat runt på nätet samt frågat vänner varifrån de beställt sina och kommit fram till ett par stycken olika. Jag har tidigare alltid köpt täcken i vanliga djuraffärer, eftersom jag velat kunna prova på plats, samt känna lite på material m.m, men då utbudet är begränsat och det är svårt att hitta täcken som sitter riktigt bra på whippets, ger jag nu internet en chans. Jag kommer inte utse någon "vinnare" utan mer bara skriva vad jag tycker om de olika täckena.

Först ut i testet är detta täcke som kommer från Lisa Winder (kennel Burnt Sienna) Jag har bara gott att säja om detta, täcket är otroligt välgjort och har perfekt whippetpassform. Även service och leverans var perfekt OCH blixtsnabb! Jag beställde täcket på Måndagen och hade det i brevlådan på Onsdagen :) Det kommer definitivt att bli fler täcken härifrån! Lisa säljer även olika koppel och jag kan rekommendera ett besök på hennes sida.

Mascot poserar i sitt nya täcke och utställningskoppel, både två från Lisa.